Arbejder du foran en computer? Pas på din ryg

Er du en af de mange, der arbejder foran en computer til hverdag? Det er blevet mere og mere normalt, og det gælder uanset om du arbejder for et firma eller har din egen business. Det gør, at du sidder ned i lang tid af gangen, og det kan være hårdt for din ryg. Her finder du nogle tips til, hvad du kan gøre for at passe bedre på din ryg.

Den rette kontorstol

Din kontorstol kan have en stor effekt på din ryg. Din stol har nemlig indflydelse på din kropsholdning foran computeren, og den forkerte kropsholdning kan give dig rygsmerter. Derfor gælder det om at få en god kontorstol, der passer til dig krop, og som giver dig den rette støtte. Stolen er med til at sørge for, at du sidder rigtigt. Det er bedst for din ryg, når du sidder med knæene i en 90 graders vinkel og fødderne flade mod jorden. Det betyder, at du skal finde en stol, og eventuelt et bord, der kan indstilles, så de kan passe til din højde.

Pleje og massage

Du bør passe på din ryg, også når du ikke sidder foran computeren. Det kan du for eksempel gøre ved at få massage engang imellem, så dine muskler kan blive plejet, og blodcirkulationen i ryggen, skuldrene og lænden. Hvis du gerne vil have massage ugentligt, hver anden uge eller månedligt, er det en god idé at vælge et lokalt massagested, så du ikke skal spilde mere tid på transport end nødvendigt. Det vil sige, at hvis du for eksempel bor i Vordingborg, giver det god mening at vælge Vordingborg massage.

Øvelser og søvn

Derudover er der ting, som generelt er sunde for dig, som også vil være rigtig gode for dine rygmuskler. Det er ting såsom regelmæssig træning og god nattesøvn. Med regelmæssig træning styrker du dine muskler og din blodcirkulation, så du bedre kan holde til at sidde ned i lang tid af gangen. Derudover er den gode nattesøvn med til, at dine muskler bliver vedligeholdt og mindre slidt, og at dine mulige rygsmerter ikke bliver forværret.

Pas på dig selv i hverdagen

Med nogle gode vaner og en støttende kontorstol kan du passe på din ryg i hverdagen. Det kan gøre en kæmpe forskel; det er ikke sjovt at have daglige rygsmerter, som kun bliver værre jo længere du har dem, så det er bestemt indsatsen værd at passe på din ryg.

Kategorier: